Taiteellinen johtaja Sabrina Ljungberg 2015 -

 

Sabrina Ljungberg (s. 1989) on helsinkiläinen muusikko: kuoronjohtaja, laulaja, säveltäjä ja sovittaja. Filianna Lahden Naislaulajien (2015–) lisäksi hän johtaa Savolaisen Osakunnan Laulajia sekä perustamaansa Sabrina ja Saarten tyttäret -laulukollektiivia. Lisäksi hän työskentelee Vaskivuoren lukiossa kuoronjohtajana ja musiikinopettajana 2018–2019 perhevapaan sijaisena. Ljungberg toimii EMO Ensemblessa sopraanoviskaalina sekä taiteellisen toimikunnan jäsenenä ja on laulanut eri ammattilaiskokoonpanoissa, muun muassa Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtyeessä. 

Ljungberg valmistui keväällä 2018 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen koulutusohjelmasta ja on suorittanut kuoronjohdon B-kurssitutkinnon. Ljungbergin pro gradu -tutkielma ”Naisjohtaja – Bimbo bossi vai hyvä jätkä” käsittelee naisjohtajuutta musiikinjohtajuuden näkökulmasta. 

Ljungbergia kiehtovat ihmisäänen kontrastit - herkkyys ja vahvuus, kauneus ja roso. Säveltäjänä häntä kiinnostaa ikiaikaisten tekstien tuominen nykyaikaan omakohtaisuuden ja uuden, rajoja etsivän ilmaisun kautta. Oman musiikin vieminen erilaisiin tiloihin sillanalusista taidemuseoihin, monitaiteellinen yhteistyö eri taiteilijoiden kanssa sekä vahva ja ilmeikäs tarinankerronta ovat esimerkkejä tästä.