Taiteellinen johtaja Maikki Autio 1998 - 2015

Kuva: PhotoDance Valmela

Filiannan taiteellinen johtaja Maikki Autio

Musiikin lehtori, filosofian maisteri Maikki Autio on johtanut Filiannaa vuodesta 1998 alkaen ja ohjannut omalla ainutlaatuisella osaamisellaan kuoron ennen näkemättömiin maailmoihin. Rakkaus musiikkiin näkyy hänen kaikessa tekemisessään.

Taiteellinen johtaja tuntee kuoronsa läpikotaisin. Hän nostattaa musiikin yhä uudelleen kohti taivaita - vain palauttaakseen laulajat harjoituksissa jälleen turvallisesti takaisin maan kamaralle: "Kuuntele siskoa kokovartalokorvalla!" "Kerro omaa tarinaasi!" Uskallat kyllä!"

Maikin suunnistustaito musiikin eri tyylilajien välillä näkyy hänen lukemattomissa kuorosovituksissaan. Niistä Filianna on päässyt nauttimaan mitä erilaisimpien yleisöiden edessä. Joululaulujen sydämellisyys, kirkkomusiikin arvokkuus ja myös kevyt ohjelmisto ovat saaneet nappitulkinnan Maikin useimmiten juuri Filiannalle  tekemien, mittoihin osuvien sovitusten ja sävellysten ansiosta.  

Rajojaan kuoro on saanut Maikin johdolla rikkoa vaikkapa laulaessaan hiveleviä kansanlauluja kesäöisessä Saimaassa, vain päät veden pinnalla. Tai todetessaan Felix Krohn -salissa olevansa Hassisen koneen tapaan Rappiolla! - tai suunnatessaan Sibeliustalon lavalle 90-vuotisjuhlakonserttiin, paljain sydämin, paljain jaloin, kertomaan elämän tarinaa. Maikki Autio on johdatellut kuoron syvälle kuulijan sydämeen.

Vuonna 2003 Suomen Naiskuoroliitto myönsi Maikin johtamalle kuorollemme Vuoden kuoro -palkinnon. Suomen Naiskuoroliiton kuoronjohtajan 10-vuotismerkin Maikki sai vuonna 2013.

Päivätyön Maikki Autio on tehnyt Lahden Ammattikorkeakoulun musiikin ja musiikkiteatterilinjan pedagogina. Musiikkiteatterikuorolla on Maikissa ollut huippusovittaja ja ensembleharjoittaja, joka tinkimättömällä ammattitaidollaan ja innostavuudellaan on mahdollistanut lukuisten musiikkiteatteri- ja musikaaliesitysten toteuttamisen mm. Lahden Kaupunginteatterissa. Maikki on opettanut kuoronjohtoa Musiikki- ja Draamainstituutissa vuodesta 2005.

Maikki Autiolla on lisäksi musiikinteorian ja säveltapailun sekä pianonsoiton opettajan tutkinto.